Składniki:
por
2 marchewki
1/2 selera
korzeń pietruszki
natka pietruszki
kwadratowy serek topiony
1/2 śmietana
1 łyżka mąki
vegeta
pieprz sól do smaku
makaron świderki
Por pokroić w cieniutkie talarki, marchewkę, seler, korzeń pietruszki zetrzeć na tarce, zagotować 2 litry wody i wrzucić do niej warzywa i troszkę vegety, jak warzywa będą mięciutkie doprawić wszystko solą i pieprzem, w garnuszku rozpuścić serem w gorącej wodzie ,jak ostygnie dodać mąkę i śmietanę i tym roztworem zabielić zupę , oczywiście do zupki dolać wody jak jest taka potrzeba . W osobnym garnku ugotować makaron , wycedzić następnie odpowiednią ilość wsypać do zupy , zamieszać, podawać koniecznie z posiekaną natką pietruszki. Zupa jest tania , sycąca i bardzo szybka w gotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz