Etykiety

wtorek, 13 sierpnia 2013

Zupa rybna

Byłam na wakacjach nad naszym kochanym morzem, pasłam się rybami i innymi regionalnymi daniami, całe odchudzanie poszłoooooooooooooo w siną dal  :-(, w jednej z restauracji zamówiłam sobie zupkę rybną,  była pyszna , dzisiaj chciałam ją zdublować , no nie wyszła taka pyszna jak w tej knajpce ale , ale, ale niczego sobie i zapewne zostanie w moim jadłospisie.
 
Składniki dla 4 osób:
 
4 filety z soli , może być inna
2 marchewy
połowa selera
1 por
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
sól
vegeta
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
 
Marchewkę, seler zetrzeć na dużych oczkach i wrzucić na gotującą się wodę , dodać por pokrojony w cieniutkie talarki dodać ziele liść, vegetę , pieprz, sól do smaku,  jak wszystko będzie mięciutkie dodać przecier , zagotować , następnie  wrzucić filety pokrojone na takie większe kawałki, ugotowanie ryby tram naprawdę tyko chwileczkę , zabielić śmietaną z mąką, delikatnie mieszać na koniec dodać sporo posiekanego koperku.
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz