Składniki:
1podwójna pierś z kurczaka
1/4 szklanka oleju
1/4 szklanki miodu ( może być sztuczny)
1 łyżeczka vegety
1 łyżeczka słodkiej papryki
pieprz do smaku
sok z połowy cytryny
Pierś umyć , pokroić na średnie kawałeczki, resztę składników razem połączyć, dokładnie zamieszać, zalać kurczaka i do lodówki na minimum 3 godziny, ja dałam na całą noc. Nagrzewamy piekarnik do 180*, kawałki mięsa układamy na blaszce i pieczemy około 30-45 minut.
Nie jadłam kurczaka na miodzie (albo nic o tym nie wiem). Wygląda niesamowicie smakowicie. Czuć po upieczeniu tę słodkość?
OdpowiedzUsuńKurczak nie jest słodki ale ma bardzo ciekawy smak naprawdę polecam
OdpowiedzUsuńSpróbuję, na pewno. :)
OdpowiedzUsuń