Dzisiaj zrobiłam po raz chyba setny domowe musli, przepis do stałam o mojej Pani Dyrektor z pracy, sprawdził się w naszym domu i zamieszkał na stałe, musli używane jest do deserów, sałatek owocowych i na śniadanie
3 szklanki górskich płatków owsianych
1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub 0,5 szklanki pekanów
1 szklanka pomieszanych nasion dyni, słonecznika i sezamu (około 1 łyżki)
1/3 szklanki wiórków kokosowych
1/3 szklanki suszonej żurawiny
0,5 szklanki grubo posiekanych migdałów
3/4 szklanki rodzynków
0,5 szklanki brązowego cukru trzcinowego
4 pełne łyżki miodu
3 łyżki oleju
2 łyżeczki cukru waniliowego
0,5 łyżeczki soli
wszystko razem wymieszać , wysypać na blaszkę do pieczenia i upiec na złoty kolor w piekarniku, aaaaaaaaaa rodzynki i żurawinę dodajemy już po upieczeniu bo inaczej owoce te będą gorzkie
zdjęcia jeszcze ze stygnięcia, ja pakuje po ostudzeniu do słoja, zakręcam i mam zapasik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz