Etykiety

wtorek, 20 sierpnia 2013

Boczki Sylwii

Ten przepis dostałam od Sylwii, pyszny , ja osobiście lubię tłuste i niezdrowe jedzenie no cóż taka już jestem i właśnie ten boczek jak najbardziej mi pasuje
Składniki :
ładny płat surowego boczku
sól
pieprz
czerwony delikat do mięs
kilka ząbków czosnku
ziele angielskie
liście laurowe
Boczek nakłuć, natrzeć  przyprawami, dać ziele, liść laurowy,  czosnek wkładać w nacięcia i zwinąć w folie, po 3 dniach rozwinąć zrzucić ziele liść czosnek ,jeszcze raz zwinąć w rulon i już bez folii związać bawełnianym sznurkiem, na blachę i do piekarnika na 2 godziny ( czyli jeśli boczku było 2 kg to 2 godzinki, jeśli 1,5 kg to 1 godzinę i 30 minut) temperatura 180 stopni , jeśli góra się przypieka to można przykryć folią aluminiową.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz