Składniki :
2 jogurty brzoskwiniowe po 400 g każdy,
2 budynie śmietankowe,
1/2 szkl cukru,
1/2 szkl oleju,
5 jajek,
herbatniki
Do miski włożyłam żółtka. Dodałam jogurty, olej i budynie w proszku -
miksowałam kilka sekund - do połączenia się składników. Do masy
jogurtowej dodałam ubitą na sztywno pianę z 1/2 szkl cukru. Delikatnie,
dokładnie wmieszałam pianę w masę jogurtową
Dno wysmarowanej blaszki 24 x 24 wyłożyłam herbatnikami. Na herbatniki wylałam ciasto, Równomiernie rozprowadziłam wierzch ciasta. Piekłam dobrą godzinę w 175 - u st - do suchego patyczka
Dno wysmarowanej blaszki 24 x 24 wyłożyłam herbatnikami. Na herbatniki wylałam ciasto, Równomiernie rozprowadziłam wierzch ciasta. Piekłam dobrą godzinę w 175 - u st - do suchego patyczka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz