Składniki:
1 kg kaliny,
75 dkg cukru,
50 dkg miodu
Kalinę oddzielić od szypułek, przebrać i przemrozić w lodówce. Zagotować syrop z wody i cukru, zblanszować owoce wstawiając je na wrzątek i doprowadzić do wrzenia na kilka minut, owoce zmiksować , przetrzeć przez sito, przecier dodać do syropu i smażyć kilka minut, dodać miód i doprowadzić do wrzenia , szybko wyłączyć , gorący wlewać do butelek lub słoiczków.
Kalinę oddzielić od szypułek, przebrać i przemrozić w lodówce. Zagotować syrop z wody i cukru, zblanszować owoce wstawiając je na wrzątek i doprowadzić do wrzenia na kilka minut, owoce zmiksować , przetrzeć przez sito, przecier dodać do syropu i smażyć kilka minut, dodać miód i doprowadzić do wrzenia , szybko wyłączyć , gorący wlewać do butelek lub słoiczków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz