Etykiety

wtorek, 10 września 2013

Ser bundz po włosku

Dzisiaj mój mąż jedzie do córki która już z nami nie mieszka więc matka wałówę przygotowała , a że zdobyłam ser bundz to zrobiłam go tak jak moja latorośl lubi
 
Skład:
 
1 kg sera bundz
1 kg soli
1,1/2 litra wody
1 główka czosnku
olej
oregano
 
Sól rozpuścić w wodzie i zanurzyć w niej  ser na 12 godzin, po tym czasie ser wyciągamy , kroimy jak fetę do sałatki następnie wyciskamy przez praskę główkę czosnku i dodajemy 3 łyżeczki oregano, pakujemy do słoja , zalewamy olejem i już, zaczynamy jeść po 2 dniach, przechowujemy w lodówce. W ten sposób można zrobić ser z innymi ziołami wg uznania.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz